06-42390009

zomerse tips
5 zomerse tips voor meer ontspanning

dag(deel) zonder enige afleiding..

Tip 1. Maak een dag(deel) vrij voor jezelf, geen afspraken, geen telefoon, internet of televisie, geen mensen die je kunnen storen.
En als een dagdeel niet lukt, maak er dan minimaal een uur van dat je je kunt afzonderen. Zoek de natuur op of de stilte van een eigen kamer en laat de rust op je inwerken.
Je kunt een bad nemen, mediteren, wandelen, naar buiten staren, een lijst maken van alles waar je dankbaar voor bent.
Schrijf op waardoor jij je laat afleiden van het tijd maken voor jezelf en bedenk wat je zou kunnen veranderen of aanpassen en plan alvast je volgende moment voor jezelf.

zomers voetenbadje…

Tip 2. Een echt zomers ontspanningsmoment is een voetenbadje, niet te warm (handwarm) en met een beetje badzout erin. Gun het jezelf om hier heel bewust van te genieten, een muziekje erbij of juist de stilte. Voel het water heel bewust met je voeten, wiebel zo nu en dan met je tenen en haal rustig adem.
Na 20 minuutjes droog je jouw voeten zorgvuldig af en masseer je ze met een fijne massage-olie of voeten-crème.  Neem elke teen apart onder handen, masseer ook tussen je middenvoetsbeentjes in. Je voetzool, je hiel en je enkels masseer je stevig met je beiden duimen en handpalmen. Ben je bekend met de drukpunten op je voet, neem die dan 1 voor 1 mee in je massage. Vergeet niet rustig te blijven ademen en geniet na elke voet van het ontspannen gevoel. Vraag jezelf: “hoe voelt mijn voet nu?”

Schoudermassage…

Tip 3. Een schoudermassage boeken bij een massagepraktijk of spreek met iemand af die ook een massage kan waarderen en behandel bij elkaar de schouders. De meridianen die in het vuur element vertegenwoordigd zijn (dunne darm en 3-voudige verwarmer) lopen over de schouders en schouderbladen en worden door de massage gestimuleerd om lekker te gaan stromen. Vergeet vooral de punten aan weerszijde van je wervelkolom niet mee te nemen.

zomerse lunch… met recept

Tip 4. Het vuurelement is met de zomer verbonden en ook met het middagdeel van 13 tot 15 uur! Neem de tijd voor een uitgebreide lunch met je gezin, vrienden en of geliefde. Een ontspannen sfeer, plezier en lachen voeden je vuur element en je hart energie.

Frisse zomersalade van rode biet en komkommer:
500 gr rode biet in blokjes
een hele komkommer in blokjes (geschild)
Een lente uitje in kleine ringetjes
Voor de dressing:
Olijfolie ,een heel klein beetje suiker
peper, mosterd, wat fijn gesneden dille
zout , een beetje water
witte wijn azijn, zure room
een snufje rode paprika
Alle ingrediënten goed door elkaar roeren en de blokjes biet er door husselen, een poosje laten staan en vlak voor het opdienen de lente ui en komkommer door de salade scheppen.

zelf-behandeling voor je hart energie… als geleide meditatie

Tip 5. Een zelf behandeling met Jin Shin Jyutsu; Ga lekker in je hangmat liggen of tuinstoel of op je bed en luister de geleide meditatie van de Hartstroom.