06-42390009

Als ik mijn workshop aan de man/vrouw wil brengen hoe ga ik dat aanpakken? Wie kan ik er blij mee maken? Wat heb ik te bieden? Waar ga je mee naar huis?
Laat ik gewoon eens beginnen;

De dag begint met mijn ontvangst, een kop thee of koffie even kennismaken en als iedereen er is (laten we zeggen om 10 uur) dan gaan we beginnen.

Do-in oefeningen om te beginnen, voor iedereen te volgen, op een yogamatje, misschien zelfs de oefeningen die op de stoel te doen zijn. Do-in is gericht op het ontspannen van de spieren en het laten stromen van je energie. Het gaat erom dat ons lichaam gaat ontspannen, de mind volgt al snel in die ontspanning. Het wordt rustiger in ons hoofd en in ons lijf. Het zorgt ervoor dat je aankomt op de plek waar je dan bent. Verder hoeft er even niets.
De laatste oefening zorgt ervoor dat dit gevoel nog iets dichterbij komt, we zijn even helemaal alleen op onszelf gericht, de laatste spanningen kunnen we nu laten gaan.

Even pauze, iets drinken, misschien wat lekkers erbij?

We gaan aan tafel verder, de werkwijze van de schrijfsessie wordt uitgelegd, we gaan schrijven voor onszelf, aan de hand van een aantal opdrachten. Schrijfervaring is helemaal niet nodig, alleen de bereidheid om te schrijven vanuit je gevoel. Tijdens het schrijven doen we ook een korte meditatie, om dichterbij ons gevoel te komen, waar gaat het echt over?
De schrijfsessie sluiten we af met een creatieve twist, het lukt altijd!

Lunchpauze

De middag gaan we besteden aan opstellingen, een opstelling is een uitgebeelde situatie waarin deelnemers representant zijn voor elementen die een rol spelen in die situatie. De manier van opstellen op deze dag zal die zijn die Frans Rupert heeft aangedragen, we stellen woorden op uit jouw zin. De zin die voor jou de situatie weergeeft.
Wellicht ben je tijdens het schrijven iets tegen gekomen waar je een opstelling over wilt doen, dat hoeft niet, maar kan dan wel.
Ook als representant in een opstelling van de ander kun je inzichten krijgen in vraagstukken of situaties die voor jou van belang zijn. Zo zijn we elkaar van dienst.

Wie verwacht ik op deze workshop te zullen ontmoeten? Je gunt jezelf een dag om iets te onderzoeken bij jezelf. Je loopt wellicht met een vraagstuk rond of ervaart een blokkade,  in je werk, in je relatie of op een ander gebied in jouw leven.
Het kan ook zijn dat je wilt ervaren hoe het is om onderzoekend te schrijven of je wilt kennismaken met opstellingen.

Je bent nieuwsgierig, wilt leren door te doen, je waardeert de combinatie van lichaamswerk en inzicht verkrijgen. Het kan zijn dat je het moeilijk vindt om te ontspannen en het lijkt je nuttig hier aandacht aan te besteden.
Je hebt vragen omtrent werk, gezin, familie, wonen, spirituele groei of anderszins.

Tenslotte kan het ook heel goed een fijne zinvolle dag voor je zijn, zo’n dag dat je even niets hoeft, maar er wel mag zijn. Een dag vakantie van je dagelijkse leven.

Lijkt je zo’n dag wel iets? Je kunt hier nog een beschrijving vinden en data en voor tarieven klik je hier.