06-42390009

What is in a name? Ofwel, wat zegt jouw naam over jou? Heb jij dat bijvoorbeeld ook; als je in een groep zit en je iets over jezelf moet vertellen, twijfel… hoe stel jij jezelf voor?

Wat is het verhaal achter en over mijn naam? Zo was ik gauw geneigd om te zeggen, mijn naam is Carla, en niet ik ben Carla… Ik ben zoveel meer dan mijn naam, maar in hoeverre klopt dat dan? Hoeveel zit er in mijn naam over mij? Kun je me nog volgen?

Zo zou ik ook kunnen zeggen dat mijn vader en moeder mij de naam Carla hebben gegeven, en ik kreeg een tweede naam Lucia en mijn vader gaf ook zijn achternaam door aan mij: Blijleve. Als kind werd ik niet heel blij van de naam Carla, liever wilde ik Lucia heten, omdat Carla al zo vertrouwd was heb ik dat niet meer veranderd.
Het verhaal van naamgeving was wel dat Lucia als eerste gekozen werd, uiteindelijk werd daar een andere naam voorgezet vanwege de succesvolle tv-serie, I love Lucy, van Lucille Ball (wie weet nu nog af van Lucy Ball?). En de aanname dat Lucia al snel Lucy zou worden en de link kennelijk absoluut niet gewenst was 😉.

De naam Carla bleek ook niet rotsvast, het werd soms Car, of zelfs carretje, wat klinkt als een vervoersmiddel… of plagerig Clara koe of Claartje kip. Vooral die laatste verbasteringen gaven mij de vrijheid om Carla als ‘helder’ te vertalen, en aangezien Lucia in het Italiaans ‘licht’ betekent, betitelde ik mezelf graag als ‘helder licht’ 🙂
Als ik bij de indianen geboren zou zijn dan was dat ongetwijfeld mijn naam geworden.

Zo bekeken heeft mijn naam een heel verhaal en kan ik volmondig zeggen:
ik ben Carla…

Hoe stel jij jezelf voor? Wat is jouw verhaal rondom je naam?

En ook heel interessant, heb je wel eens je naam opgesteld? Als in een familie opstelling…
Zelf heb ik dit al eens mogen meemaken, er zijn veel mensen die vernoemd zijn naar voorouders of een ander familielid. Het blijkt vaak ook de energie van zo’n familielid in zich te hebben.
Heel verrassend welke informatie uit zo’n opstelling komt.
Lijkt me een leuke workshop om te organiseren, dus als jij nu opeens inspiratie krijgt om hier aan mee te doen, laat het me weten!