06-42390009

Lichaamsbewustzijn oefening.

Deze oefening is simpel, en als je ‘m regelmatig toepast gaat het heel veel doen voor je bewustwording, voor je ontspanning, en leer je beter te luisteren naar je lijf.

Op weg naar ontspanning..

Een super simpele oefening naar ontspanning, maar o zo effectief.
Al heb je nog nooit iets gedaan aan ontspanningsoefeningen, deze is prima om te starten. Hoe vaker je heb doet, hoe sneller die werkt, hoe dieper jij in de oefening kunt. Je lichaam gaat er zelf om vragen.
Je kunt het beste een vast moment gaan plannen, vooral in het begin, ik deed hem zelf elke keer als ik in de auto stapte om ergens naar toe te rijden en vaak ook als ik daar aankwam. Op die manier wist ik zeker dat ik een aantal keer per dag zou oefenen en het maakte mij gelijk ook een meer ontspannen weggebruiker 😉

Zet een moment vast op de dag…

Andere momenten kunnen zijn als je ’s ochtends wakker wordt en voor je gaat slapen, voor je gaat eten, als je je tanden gepoetst hebt en als je ergens moet wachten. Zet een herinnering in je telefoon!

In het begin raad ik je aan om echt de hele oefening te doen, als je er eenmaal aan gewend bent kun je ‘m inkorten en maak je het zo lang als je op dat moment nodig hebt.

Voor deze oefening ga je in een stoel zitten waarbij je je voeten plat op de grond kunt zetten en met je rug tegen de leuning kan zitten. De bank mag ook natuurlijk en ben je eenmaal gewend aan deze oefening dan kun je ‘m in elke houding toepassen.

Zorg dat je zeker 10 minuten niet gestoord gaat worden en jij even alleen deze oefening hoeft te doen!

 

Wat heb je nodig:

10 minuten tijd waarin je niet gestoord kan worden

 

een stoel (kan ook op de bank)

 

Deze oefening is misschien prettig met je oortjes/koptelefoon!