06-42390009

Jin Shin Jyutsu is een oude Oosterse manier van zelf-behandeling om je levensenergie te laten stromen en ‘blokkades’ op te heffen.

Het harmoniseert zowel je lichaam, je mind als je bewustzijn. Iedereen kan het ervaren, leren en toe passen.

Je handen en je ademhaling

Je hebt alleen je eigen handen en je ademhaling nodig. Plus kennis over de plekken waar je handen te leggen. Deze plaatsen worden ‘sloten’ genoemd. Met jouw eigen handen ontspan je de sloten en daarmee laat je jouw energie weer vrijelijk stromen. Met als gevolg dat jij je beter in je vel voelt zitten. Je wordt vitaler en je weerstand verhoogt.

Het is kennis die ons lichaam al weet, wat wij al automatisch toepassen. Een baby zuigt op zijn duim om zichzelf te kalmeren. Je legt je hand op je voorhoofd als je ingespannen nadenkt, tijdens een examen, of als je je sleutels kwijt bent…

De miltstroom is een korte stroom (je hebt een kwartiertje nodig).

Bovendien is het de stroom die jouw immuunsysteem, jouw lymfestelsel en zenuwstelsel versterkt.
Het helpt je te ‘aarden’ en je zelfvertrouwen te verstevigen. Deze stroom geeft je vitaliteit. Ook is het een boost voor jouw energie.

Bij vermoeidheid en gebrek aan energie

De miltstroom ondersteunt je spijsverteringssysteem. Daarnaast wordt niet alleen het fysieke, maar ook het mentale verwerken bij jou gesteund.
Bij vermoeidheid en gebrek aan energie is dit de stroom om te doen. Voor als je je veel zorgen maakt. Ook als je een onbedwingbare trek in zoetigheid hebt is dit een teken dat je deze stroom goed kunt gebruiken.

Let op: In de posities heb ik bij de laatste stap links en rechts door elkaar gehaald. De laatste stap gaat je linker hand naar je linker sleutelbeen (dus niet naar het rechter!).

Doe de stroom zo vaak je wilt of denkt nodig te hebben en je kunt altijd 3 minuten je duim vasthouden.

 

Hieronder vind je de audio van de miltstroom, daarmee word jij helemaal door de stroom heen geleid.

Zorg dat je een kwartier niet gestoord wordt en ergens comfortabel kunt zitten of liggen.
Het is fijn om een kussentje bij de hand te hebben om eventueel een arm te ondersteunen. Denk er ook aan dat je het lekker warm hebt en houdt.
Controleer of alles comfortabel is door even je ogen te sluiten en je bewust te worden van de ondergrond waarop je ligt of zit. Word je bewust van je ademhaling en van de kleding die je draagt.
Veel plezier met de miltstroom!