06-42390009
volg je hart

Je hart volgen, hoe doe je dat?

Je hart volgen, maar hoe? Jij hebt de zorg voor anderen bovenaan staan, je bent moeder, manager, therapeut, coach, je voelt je verantwoordelijk, je wilt het goed doen. En je wilt een goed leven, je fijn voelen, succes hebben en je gezond voelen.
Je wilt je hart volgen, luisteren naar je eigen stem naar je eigen lijf, je gevoel serieus nemen.
Je hebt het idee dat je het niet allemaal kunt hebben, dat je keuzes moet maken, maar welke….” wat wil ik?” Is een vraag waar je niet meer uitkomt, en misschien lijkt het wel of je niets meer wilt, of in ieder geval niet meer weet wat je wilt.

Het kan zijn dat het niet zo extreem is als hierboven staat, maar dat er toch iets knaagt, er wil iets, maar je hebt geen idee wat…
Je voelt een onrust, maar kan het niet duiden…
Het lijkt soms wel of je uit meerdere personen bestaat…
De ene dag vol enthousiasme en de andere dag leeg en moe…
Dan weer heel verstandig en praktisch, om vervolgens een droom te willen verwezenlijken…

Je hart volgen, alleen door alle ruis weet je niet meer wat het zegt…
Je verandert vaak van baan, van woning, van partner….
Je bent zelden echt tevreden met jezelf…

Is dit het dan?

Een individueel traject, je hart volgen, luisteren naar je eigen stem.

Coaching gesprek

Professioneel cheerleader zou ik mezelf willen noemen 😉 Ik ben er speciaal voor jou, om je aan te moedigen, je succes te vieren, maar vooral er zijn voor jou. Ook als het tegenzit! Laat mij de positieve ‘vibe’ er in brengen, zoals een professioneel cheerleader doet. Jou te laten zien wat er allemaal wel is, wat er wel goed gaat, wat jij wel kan. ( Ik durf nu al te zeggen dat je het kan!)

Zelf heb ik het liever over een goed gesprek dan over coaching. En ik gebruik graag al mijn werkvormen als er sprake is van klachten en of problemen. Of je nu lichamelijke klachten hebt of problemen in een relatie of op je werk.
Jij bent niet alleen je lichaam of alleen je mind, alles werkt samen en heeft invloed op elkaar. Soms is de ingang via het intellect of jouw denken nodig en soms is het nodig eerst je lichaam te ontspannen en vaak gaat het samen op.

Familie opstellingen of systemisch werk 

Systemisch werk is gericht op jouw individuele systeem, jouw verschillende kanten, en op jouw familie systeem. 

Als hierin onbalans is merk je dat aan terugkerende tegenslag en problemen. Je ervaart misschien zelf al dat je belemmert wordt door je ervaringen uit het verleden. Naast luisteren naar jou en jouw lichaam, kunnen we samen kijken naar de dynamiek in je systeem en naar je overtuigingen die jouw belemmeren.

En als je wilt kunnen we die direct gaan transformeren naar overtuigingen die jou wel helpen. Het doel is om je lichter naar huis te laten gaan.

Het is ook mogelijk per Skype verbinding te werken!

Hoe gaat een sessie met opstelling?

We verkennen samen je vraagstuk, dit doen we in gesprek, ik teken misschien je systeem in een schema, we zetten misschien wat voorwerpen op tafel neer in een mini opstelling.

Een volgende stap is dan om wat we ontdekken op de vloer neer te leggen met gekleurde vilten lapjes (A4 formaat) , je kiest per persoon of item dat wij opstellen een kleur uit. Dan gaan we in de opstelling staan, jij als jij en ik als begeleider. Ik kan op zo’n lapje ook invoelen in de persoon voor wie dat lapje is neergelegd. Altijd in relatie tot het vraagstuk. Er kan dan ook een uitwisseling met jou zijn vanaf die plek.

Op elk punt van dit proces kun je een inzicht krijgen en soms is het dan verstandig op dat punt te stoppen. Het ligt aan wat er naar boven komt, hoever jij bent, hoe de energie is enz. Een eerste sessie kan een uur tot anderhalf uur in beslag nemen. Een eventueel telefonisch/mail contact naderhand is inbegrepen.

Je kunt ook een systemische coach sessie met paard ervaren, dit is een vrij nieuwe manier om inzicht te krijgen. Een paard brengt je in nog geen seconde bij je gevoel, wat er ontstaat is moeilijk te omschrijven en woorden zijn ook vaak niet nodig.
De ervaring die jij hebt is uniek en ik heb alleen maar mooie uitkomsten mogen aanschouwen met dit werk. Uiteraard is de begeleiding zorgvuldig en kunnen we de sessie een ingang laten zijn naar jouw zelf-onderzoek, naar jouw oplossingen, naar meer ….

Bekijk hier een TedX over werken met paarden

Wat nog meer mogelijk is:

Zoek jij voor jouw groep een inspirerende en verdiepende workshop? Ik kom graag naar jullie toe met een do-in workshop, eventueel gecombineerd met Shiatsu technieken.

Ook kom ik voor het begeleiden van een onderzoekende schrijfsessie met aansluitend opstellingen van het onderzochte onderwerp. Ook zonder opstellingen kan een onderzoekende schrijfsessie al veel inzicht geven.

Het is zelfs mogelijk om alles te combineren in een ontspannende en inzicht gevende dag! Informeer gerust wat er mogelijk is, of vraag als je niet zeker weet of dit geschikt is of mijn aanbod niet duidelijk is, laat mij je professioneel cheerleader zijn!

Direct naar contact

laat mij jouw professioneel cheerleader zijn, je aanmoedigen en motiveren
familieopstelling verstrikking

 

Een opstelling, hoe groot of klein ook, geeft inzicht. Een inzicht dat in je lijf voelbaar is…

 

paarden coach sessie met systemisch werk