06-42390009

Do-in 

Do-in yoga mindfull bewegenDo-in is een bewegingsvorm die  overeenkomt met yoga,

Waarom zou je mee willen doen aan Do-in?

Do-in is een bewegingsvorm die overeenkomt met yoga, echter is het zoveel toegankelijker. Voor mijn eigen generatie, ik ben nu begin 50, geldt dat je steeds meer besef hebt van de vergankelijkheid. Daardoor ontstaat de wens om gezond oud te worden.
Do-in geeft een antwoord dat helemaal voor jou is, jouw lichaam kan jou heel goed vertellen waar de behoefte is, waar de aandacht nodig is.

Als eerste begint het met bewustwording, het wordt zoveel makkelijker om goed voor jezelf te zorgen als je weet waar je op kunt letten.

Do-in is voor elke leeftijd
Daarmee is niet gezegd dat Do-in alleen voor 50+ is. Juist in de jaren daarvoor schiet de aandacht voor jezelf er nogal eens bij in. Niet alleen zorg voor gezin, maar ook werk of studie gaat vaak voor en regelmatig leidt dat tot overbelasting of zelfs burn-out. Er wordt zoveel van je verwacht en niet op de laatste plaats door jezelf 😉. Do-in is een bewegingsvorm die antwoorden heeft voor elke leeftijd.
Al eerder heb ik middelbare scholieren (examenklas) in de groep gehad, die beter wilden leren omgaan met de spanningen en verwachtingen in hun leven. In het bijzonder als je jong bent heb je zo’n behoefte aan het leren ontspannen. Namelijk is ontspannen niet iets dat wij in ons lesprogramma op school meekrijgen en op jonge leeftijd heb je vaak onvoldoende ervaringen op dit gebied.

Wat is het?
Do-in is een bewegingsvorm van oefenen die gebaseerd is op de meridianen of wel energiebanen in ons lichaam, en komt uit Japan. Zoals eerder gezegd heeft do-in qua oefeningen zeker overeenkomsten met yoga.
Er zijn veel strekkingen om je lijf soepel te maken, ook is er veel aandacht voor je ademhaling met de bedoeling om je lichaam te leren loslaten. Stapje voor stapje wordt jij je bewust van de signalen van je lichaam die jou de weg wijzen naar ontspanning. Hieruit volgt een gezonde leefstijl, ook acceptatie van wie jij bent en hoe het werkt bij jou.

De lessen bestaan uit een korte meditatie of ademhalingsoefening, losmaken van de gewrichten en opwarmen van de spieren, strekkingen om je lijf soepel te maken en meer ruimte in je lichaam te ervaren. Korte zelf behandelingen, waarbij je al doende een aantal drukpunten leert kennen en de werking van de energie banen. Een eind-ontspanning om de laatste restjes spanning los te kunnen laten. We eindigen met een kopje thee en gelegenheid om vragen te stellen.
Welke werking heeft het op mijn gezondheid?

Do-in werkt positief op kwalen die veroorzaakt worden door stress, zoals slecht slapen, geïrriteerdheid en een opgejaagd gevoel. Het zorgt voor een betere werking van je orgaan systemen. Daardoor werkt het goed op klachten van maag en darmen, blaas en nieren, lever en galblaas, hart en bloedvaten en je hormoonstelsel.
Het helpt je jouw grenzen beter aan te voelen en daar rekening mee te houden. De beoefening van de strekkingen zorgen voor een betere balans in je emoties.

Kortom wil je lekker in je vel zitten? Kom meedoen met de Do-in lessen!

De lessen zijn toegankelijk voor iedereen vanaf 17 jaar en elk niveau van ervaring. Bij voldoende belangstelling kan er ook een groep komen voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar.

Mijn les sluit prima aan bij mindfulness , maar je zult ook merken dat je lijf soepel wordt en dat je conditie verbetert.

De Do-In lessen die nu mogelijk zijn:
momenteel geef ik alleen privé sessies, deze kun je inzetten voor je eigen gezondheid en welzijn!

Privé les op afspraak in Rucphen te boeken voor 1 (eventueel 2 personen), de les wordt geheel op jou afgestemd en zal veel effect hebben op je welzijn.

Je mag me bellen, appen of mailen voor meer informatie: direct naar contact

Voor tarieven klik je hier

Do-In lessen bij collega’s in de Drechtsteden
maandagochtend           09:30- 10:30  Kromhout 89 (Jessica Laman, www.soepel.info )

meerdere lesuren in Ridderkerk en Barendrecht, Marja van Die  www.marjavandie.nl

 

Wat do-in voor mij betekent? Soepel blijven, ontspanning en rust

Bij aanvang polst Carla eerst wat er bij iedereen leeft. Om zo de do-in te beginnen waar we allemaal wat aan hebben die les.
Tijdens de les krijgen we ook uitleg waar de oefening goed voor is. Zodat ik dat ook thuis kan gebruiken.

Ik start enigzins onrustig, maar tijdens de oefeningen voel ik de rust, in geest en lijf, komen. Ik ga naar huis met een heerlijk en ontspannen gevoel.

Volg al heel wat jaren do-in bij Carla met veel plezier,

Elly

cursist op de donderdagavond

Een uurtje do-in, betekent een moment voor mezelf.

Carla vertelt veel over de meridianen (energiebanen), de seizoenen en we doen oefeningen die daarbij horen.
Het doen van do-in laat voelen dat loslaten kan en mag, soms is dit lastig omdat mijn hoofd er iets anders van vind.

Als ik me moe voel en weinig fut heb om te gaan, ben ik na de les blij dat ik toch gegaan ben, mijn energie stroomt weer!
We hebben een hele fijne groep waar we betrokken wijn met elkaar en waarbij je jezelf kan en mag zijn.

Carla combineert do-in regelmatig met Shiatsu en Jin shin jyutsu, haar stem is heerlijk als begeleiding bij de stromen die behandeld worden en bij het afsluitmoment van de les.

Ina

do-in cursist

‘ Voelen heet niet voor niets voelen’. Dat is wat ik steeds ervaar tijdens een do in les.

Inmiddels volg ik al ruim 5 jaar elke week do in lessen en dat is niet voor niets. Het is voor mij een moment van bewustwording. Bewust worden dat je de hele dag veelal met je hoofd bezig bent, over van alles moet nadenken, zaken moet regelen etc. en tijdens de do in les dus lekker even niet.

Even voelen hoe het met het lijf gaat. En dat op de do in manier dus de energie laten stromen door wat langer in een houding te blijven. Carla weet de balans heel goed te maken tussen stil zijn en een korte toelichting geven over wat do in voor je kan doen. Tijdens de les kom ik echt even thuis in mezelf!

Nanda, do-in donderdagavond

Lach Do-in of Lach yoga of workshop lachen!

Een workshop lachen, lijkt je dat wel wat, of moet je er niet aan denken…? De lach yoga kent al een lange geschiedenis vanuit India en is heel serieus bedoeld. Hier in het westen mag het wat mij betreft best wat minder serieus, toch is lach yoga iets anders dan humor.

Wij zijn zo geprogrammeerd dat er toch eerst iets te lachen moet zijn, voor wij ook mogen lachen. Een komiek of een lachfilm of een clown mag ons aan het lachen maken. En wat als je het nu eens omdraait, eerst lachen en je dan pas vrolijk voelen…

Misschien moet ik je nog vertellen dat lachen echt heel gezond is en dat 10 minuten lachen bijvoorbeeld net zoveel voor je lichaam doet als 40 minuten fitness. En dat goede humeur krijg je erbij cadeau, wat een feest. Als kind lach je de hele dag (vaak om niets) en hoe ouder je wordt hoe minder je lacht. 

Met deze workshop hoop ik je aan te steken, niet alleen in de lach voor een uurtje, maar ook in de gewoonte elke dag te gaan lachen. Ook als er niets te lachen valt, en te ervaren hoe je leven in de lift komt!

Er wordt vooral gelachen, maar ook gaan we bewegen en bewust ademhalen, we ontspannen in de lach en met een eind ontspanning.

Een workshop duurt ongeveer een uur tot anderhalf uur en de kosten zijn € 18,00 per persoon (minimaal 8 personen).
Als je wilt dat ik bij jou de workshop kom geven, dan komen er nog reiskosten bij.

neem contact op!