06-42390009

Do-In lessen

Do-In is een bewegings- vorm die veel overeenkomsten met yoga heeft,

vaak zie je dan ook ‘Do-In yoga’ vermeld. Toch is er wel verschil, Do-In heeft als basis de 6 meridiaan strekkingen van Masunaga een Japanse Shiatsu meester. Door het strekken van de meridianen voel jij je al snel lekker in je vel zitten en de energie door je lichaam stromen.
In mijn lessen besteed ik veel aandacht aan ontspanning, aan het ‘niet doen’ , de demhaling is een belangrijk instrument.

Mijn les sluit prima aan bij mindfulness , maar je zult ook merken dat je lijf soepel wordt en dat je conditie verbeterd.

Kwaaltjes en pijntjes kunnen bij regelmatige beoefening verdwijnen of minder worden.
Je werkt zelf aan je gezondheid en aan je welzijn en het feit dat je het helemaal in eigen hand hebt geeft zelfvertrouwen. Tijdens de lessen is er ook aandacht voor korte zelf-behandelingen en leer je al doende de werking van de meridianen en een aantal drukpunten.

De Do-In lessen die nu mogelijk zijn:
donderdagavond             20:30 tot 21:30 Kromhout 89 Dordrecht

Je mag me bellen, appen of mailen voor meer informatie

Voor tarieven klik je hier

Do-In lessen bij collega’s:
maandagochtend           09:30- 10:30  Kromhout 89 (Jessica Laman, www.soepel.info )

meerdere lesuren in Ridderkerk en Barendrecht, Marja van Die  www.marjavandie.nl

 

Wat do-in voor mij betekent? Soepel blijven, ontspanning en rust

Bij aanvang polst Carla eerst wat er bij iedereen leeft. Om zo de do-in te beginnen waar we allemaal wat aan hebben die les.
Tijdens de les krijgen we ook uitleg waar de oefening goed voor is. Zodat ik dat ook thuis kan gebruiken.

Ik start enigzins onrustig, maar tijdens de oefeningen voel ik de rust, in geest en lijf, komen. Ik ga naar huis met een heerlijk en ontspannen gevoel.

Volg al heel wat jaren do-in bij Carla met veel plezier,

Elly

cursist op de donderdagavond

Een uurtje do-in, betekent een moment voor mezelf.

Carla vertelt veel over de meridianen (energiebanen), de seizoenen en we doen oefeningen die daarbij horen.
Het doen van do-in laat voelen dat loslaten kan en mag, soms is dit lastig omdat mijn hoofd er iets anders van vind.

Als ik me moe voel en weinig fut heb om te gaan, ben ik na de les blij dat ik toch gegaan ben, mijn energie stroomt weer!
We hebben een hele fijne groep waar we betrokken wijn met elkaar en waarbij je jezelf kan en mag zijn.

Carla combineert do-in regelmatig met Shiatsu en Jin shin jyutsu, haar stem is heerlijk als begeleiding bij de stromen die behandeld worden en bij het afsluitmoment van de les.

Ina

do-in cursist

‘ Voelen heet niet voor niets voelen’. Dat is wat ik steeds ervaar tijdens een do in les.

Inmiddels volg ik al ruim 5 jaar elke week do in lessen en dat is niet voor niets. Het is voor mij een moment van bewustwording. Bewust worden dat je de hele dag veelal met je hoofd bezig bent, over van alles moet nadenken, zaken moet regelen etc. en tijdens de do in les dus lekker even niet.

Even voelen hoe het met het lijf gaat. En dat op de do in manier dus de energie laten stromen door wat langer in een houding te blijven. Carla weet de balans heel goed te maken tussen stil zijn en een korte toelichting geven over wat do in voor je kan doen. Tijdens de les kom ik echt even thuis in mezelf!

Nanda, do-in donderdagavond