06-42390009

Luisteren naar mijn lichaam, leren ontspannen

Luisteren naar mijn lichaam … als klein kind was ik vooral gericht op het voelen buiten mijn lichaam.
Mij afstemmen op de gevoelslaag die communiceert met de gevoelslaag van anderen, van dieren en van de natuur. Het scheppen van veiligheid voor mijzelf maakte mij super gevoelig voor alle prikkels in mijn omgeving.

Eenmaal in mijn volwassen leven, ging mijn lichaam steeds meer stress signalen afgeven, slapen lukte niet, depressieve gevoelens staken de kop op. Het leventje dat ik mezelf had aangemeten was zo druk met werk, gezin en huishouden en ik had geen idee wat er nu eigenlijk mis ging. Dat er wat mis ging was wel duidelijk.

Ik moest leren luisteren naar mijn lichaam, het werd hoog tijd om te leren ontspannen. En thuis te komen bij mijzelf.

Sindsdien is het een mooie ontdekkingsreis geworden, met vallen en opstaan, verkeerde afslagen en weer op pad gaan. Leren ontspannen en bewust zijn van mijzelf, mijn lichaam en mijn mind. Communiceren met de energie in en om mij heen, het is mijn passie geworden.

De weg naar ontspanning en zelfzorg

Na de geboorte van mijn jongste zoon, ben ik een opleiding Shiatsu-therapie gaan volgen, Shiatsu was voor mij een beetje als thuiskomen, het voelt voor mij zo natuurlijk aan om hier mee bezig te zijn. Vanuit deze therapie komt ook de Do-In yoga, om zelf bezig te zijn met de energie-strekkingen en de drukpunten. Je oefent je lijf, je hoofd raakt leeg en voelt je grenzen, plus heb je gelijk een aantal mini-behandelingen als eerste hulp in huis!
Zo leerde ik ook optimaal voor mij zelf te zorgen, mijzelf te ontspannen. Do-in is de weg naar binnen, naar luisteren wat je lichaam je te zeggen heeft. Nu ik niet meer actief behandel met deze vorm heb ik een Selfcarecourse ontworpen. In dit programma heb ik de basis samengevat waarmee je jezelf kunt behandelen en ontspannen.

Meer inzicht en bewustzijn

Nog voor ik klaar was met mijn opleiding in de Shiatsu kwam ik in aanraking met het ‘familie-opstellen’ een methode van Bert Hellinger. De eerste kennismaking bracht me een klein wonder en sindsdien ben ik gefascineerd door de werking van ‘het veld’ en alles wat mogelijk is.

In 2010 besloot ik mezelf te scholen, bij de 1e verdieping in Delft heb ik in twee jaar de systemisch werk training gevolgd. Het was nog niet genoeg, in 2012 heb ik dan ook een training ‘opstellen van het verlangen’ gevolgd.
Deze methode die ook wel trauma opstellingen wordt genoemd, ontwikkeld door Franz Rupert, heeft mijn hart veroverd.

Toch heb ik alsnog kennis gemaakt met het gedachtengoed van Bert Hellinger in een serie Masterclasses bij het Bert Hellinger instituut in Groningen ( okt ’15 / mrt ’16). En een verdieping gezocht bij Stephan Hausner (okt ’16) wiens werk ik zeer bewonder.
Bij Wind volgde ik een opleiding systemisch paarden coach en zo komt mijn wens uit om mijn liefde voor dieren te combineren met mijn liefste werkvorm.

Wat kan ik voor jou betekenen?
+ Je wilt je meer en vaker ontspannen voelen
+ Je voelt een blokkade of belemmering om voluit te leven, werken en of lief te hebben
+ Je wilt meer uit je leven halen, maar je weet niet hoe
+ Je hebt lichamelijke klachten waar je maar mee moet leren leven…
+ Je hebt een groot verdriet, grote frustratie of andere emotie
+ Je voelt je eenzaam of in de steek gelaten zonder aanwijsbare reden
+ Je zoekt een sparringpartner

 

Stel je vraag, ik beantwoord die met plezier!

In het kort de opleidingen en trainingen die ik gevolgd heb:
Shiatsutherapie, Jin shin Jyutsu, Seiki, familie-opstellingen, trauma-opstellingen, communiceren met dieren.
Systemisch coachen met paarden.

Voor alle selfcare heb ik een eigen website: selfcarecourse.nl