06-42390009

Inzicht in je lichaam en verlangen, zo leer je ontspannen

Van kinds af aan is voor mij de vraag “wie ben ik” centraal geweest. Bewust van mijn innerlijke wereld, voelde ik me niet direct thuis in de wereld zoals die zich om mij heen toonde. Daardoor trok ik me graag in mezelf terug en ontwikkelde ik een rijke fantasie.
De kunst van aanpassen en invoelen heb ik mij ook snel en grondig eigen gemaakt. Zodat het niet opviel hoe ongemakkelijk en gespannen ik me vaak voelde. Ten slotte had ik ook een onderzoekende geest en de vraag werd al snel “wat kom ik hier doen?”.

Ik heb geleerd dat je lichaam je veel te vertellen heeft. En dat je eigen ontwikkeling zeker een samenspel is tussen lijf, mind en spirit. Het contact met de natuur en dieren is voor mij essentieel geworden.

Mijn expertise:

 

Een opleiding Shiatsu, Jin Shin Jyutsu, Do-in yoga

Na de geboorte van mijn jongste zoon, ben ik een opleiding Shiatsu-therapie gaan volgen. Shiatsu was voor mij een beetje als thuiskomen, het voelt voor mij zo natuurlijk aan om hier mee bezig te zijn. Vanuit deze therapie komt ook de Do-In yoga. Zo leer je zelf bezig te zijn met bijvoorbeeld de energie-strekkingen en de drukpunten. Je oefent je lijf, je hoofd raakt leeg en voelt je grenzen. Ook heb je gelijk een aantal mini-behandelingen als eerste hulp in huis!

Het betekende dat ik optimaal voor mij zelf kon zorgen en mijzelf kon ontspannen. Tenslotte is Do-in de weg naar binnen (letterlijk vertaald), maar ook luisteren wat je lichaam je te zeggen heeft. Nu ik echter niet meer actief behandel met deze vorm heb ik een aantal mini behandelingen en oefeningen op deze site geplaatst waarmee je jezelf kunt behandelen en ontspannen je vindt ze onder het tapje gratis.
Jin Shin Jyutsu is daarbij nog zo’n fijne manier om jezelf te behandelen en je energie te laten stromen. Ook deze beoefening vind je terug in het aanbod onder ‘gratis’.

In aanraking met familie-opstellen en kennismaking met het veld.. altijd inzicht

Nog voor ik klaar was met mijn opleiding in de Shiatsu kwam ik in aanraking met het ‘familie-opstellen’. De eerste kennismaking bracht me een klein wonder. Sindsdien ben ik gefascineerd door de werking van ‘het veld’ en alles wat mogelijk is.
Het blijft een uitdaging om uit te leggen wat een opstelling is; het geeft een reflectie van wat er speelt in jouw innerlijke wereld, of bijvoorbeeld van wat er in een familie systeem aan dynamieken werken. Het geeft je altijd inzicht en vaak een aha moment. Bovendien voelt het lichter en je kunt het gevoel hebben dat er iets is opgelost na het doen van een opstelling.

Opstellen van het verlangen heeft mijn hart

In 2010 besloot ik dan ook mezelf te scholen in het begeleiden van opstellingen. Bij de 1e verdieping in Delft heb ik in twee jaar de systemisch werk opleiding gevolgd. Het was nog niet genoeg, in 2012 heb ik dan ook een opleiding die zich gespecialiseerd had in  ‘opstellen van het verlangen’ gevolgd.
Deze methode die ook wel trauma opstellingen wordt genoemd, ontwikkeld door Franz Rupert, heeft mijn hart veroverd.

Systemisch werken met het paarden combineert mijn liefde voor dieren met mijn werk

Toch heb ik alsnog kennis gemaakt met het gedachtengoed van Bert Hellinger, de grondlegger van familie opstellingen. Namelijk met een serie Masterclasses bij het Bert Hellinger instituut in Groningen ( okt ’15 / mrt ’16). En een verdieping gezocht bij Stephan Hausner (okt ’16) wiens werk ik zeer bewonder, zijn specialisme is het opstellen rondom ziekte en gezondheid.

Bij Wind volgde ik tenslotte een opleiding systemisch paarden coach. Zo is mijn wens uitgekomen om mijn liefde voor dieren te combineren met mijn liefste werkvorm.
En steeds meer ben ik mijn eigen wijze gaan ontwikkelen, met mooie resultaten als uitkomst.

Ik kan je helpen als:

+ Je je meer en vaker ontspannen wilt voelen
+ Jij voelt dat er een blokkade of belemmering om voluit te leven, werken en of lief te hebben is
+ Je meer uit je leven wilt halen, maar je weet niet hoe
+ Er lichamelijke klachten zijn waar je maar mee moet leren leven…maar dat wil je niet
+ Je een groot verdriet, grote frustratie of andere emotie hebt die jouw leven beinvloed
+ Jij je eenzaam of in de steek gelaten voelt ook zonder feitelijke aanwijsbare reden
+ Je een sparringpartner zoekt

 

Stel je vraag, ik beantwoord die met plezier!

In het kort de opleidingen en trainingen die ik gevolgd heb:
Shiatsutherapie, Jin shin Jyutsu, Seiki, familie-opstellingen, trauma-opstellingen, communiceren met dieren, training creatief schrijven met een groep.
Systemisch coachen met paarden. Teamcoaching met de wijsheid van de kudde. Spirituele hypnotechniek. En Psych-K.

 

Mijn missie is: Leven van binnen naar buiten. Vanuit verbinding met je kern, jezelf, verbinding maken met de ander. Daarmee zorg dragen voor jezelf en daarmee ook voor de ander.
Het is mijn wens dat wij als maatschappij ruimte maken voor eigenheid, voor inbreng van je talenten. In het vertrouwen dat dit juist gezamenlijke vooruitgang en voorspoed met zich meebrengt.

Mijn tarief , lang heb ik een drempel gevoeld bij het vragen van geld voor mijn aanbod. Mijn overtuigingen wat betreft geld, waarde en verdienen heb ik allemaal onderzocht, mocht het van toepassing zijn op jou dan kan ik je daar ook inzichten op geven. Bewust heb ik nu tarieven vermeld,  ze staan er voor de duidelijkheid. Wat ik aanbied heeft waarde, die waarde is mij zeer duidelijk geworden in al die jaren van practice.
Je mag altijd vragen stellen, onderzoeken of ik jou die waarde kan geven waarnaar je opzoek bent, daarvoor is het gratis online/telefonisch gesprek dat ik je aanbied (max 30 minuten).

Carla werkt graag samen met dieren, hier afgebeeld met haar honden.
De boomhut is tevens mijn coach-praktijk en gastenverblijf
Tijd maken voor jezelf en bezig zijn met je hond of dier