06-42390009

luisteren naar mijn lichaamLuisteren naar mijn lichaam, leren ontspannen

Luisteren naar mijn lichaam en leren ontspannen is niet iets dat ik van kind af aan mee kreeg. Vanuit mijn eigenwijze persoonlijkheid heb ik van jongs af aan altijd geprobeerd zelf alle ballen in de lucht te houden. Mijn schouders waren sterk genoeg zo dacht ik, tot die zelfde schouders mij gingen vertellen dat het zo niet langer goed ging. 

En niet lang daarna deed mijn hele lijf aan dat protest mee, slapen lukte niet, depressieve gevoelens staken de kop op. Het leventje dat ik mezelf had aangemeten was echter zo druk met werk, gezin en huishouden, dat ik geen idee had wat er nu eigenlijk mis ging. Dat er wat mis ging was nu wel duidelijk. Ik moest luisteren naar mijn lichaam, het werd hoog tijd om te leren ontspannen.

De weg hieruit begon met een aantal sessies bij een hapto-therapeut, zij leerde mij weer contact te maken met mijn lijf, echt te gaan luisteren naar mijn lichaam en naar mijzelf, langzaam leer ik mij weer ontspannen.

De weg naar ontspanning en zelfzorg

Na de geboorte van mijn jongste zoon, ben ik een opleiding Shiatsu-therapie gaan volgen, Shiatsu was voor mij een beetje als thuiskomen, het voelt voor mij zo natuurlijk aan om hier mee bezig te zijn en ik vind het steeds heerlijk om mensen te behandelen met deze therapie. En vanuit deze therapie geef ik ook Do-In yoga lessen, omdat ik iedereen het plezier gun zelf bezig te zijn met de energie-strekkingen en de drukpunten. Je oefent je lijf, je hoofd raakt leeg en voelt je grenzen, plus heb je gelijk een aantal mini-behandelingen als eerste hulp in huis!
Zo leerde ik ook optimaal voor mij zelf te zorgen, mijzelf te leren ontspannen. Do-in is de weg naar binnen, naar luisteren wat je lichaam je te zeggen heeft.

Meer inzicht

Nog voor ik klaar was met mijn opleiding in de Shiatsu kwam ik in aanraking met het ‘familie-opstellen’ een methode van Bert Hellinger. De eerste kennismaking hiermee was ook weer persoonlijk en hebben mij weer stappen verder geholpen in het vinden van mijn eigen weg.

In 2010 besloot ik hierin ook scholing te gaan zoeken en bij de 1e verdieping in Delft heb ik in twee jaar de systemisch werk training gevolgd. Het was nog niet genoeg, in 2012 heb ik dan ook een training ‘opstellen van het verlangen’ gevolgd.
Deze methode, ontwikkeld door Franz Rupert, heeft mijn hart veroverd.

Toch heb ik alsnog kennis gemaakt met het gedachtengoed van Bert Hellinger in een serie Masterclasses bij het Bert Hellinger instituut in Groningen ( okt ’15 / mrt ’16). En een verdieping gezocht bij Stephan Hausner (okt ’16) wiens werk ik zeer bewonder.
Sinds mei 2019 volg ik een opleiding systemisch paarden coach en het is mijn wens om mijn liefde voor dieren te combineren met mijn liefste werkvorm.

Vooral in het individuele proces, waarin ik zelf zowel begeleider als representant kan zijn, maak ik gebruik van opstellingen. Zo nu en dan begeleid ik ook opstellingen in groepen. Zie hiervoor ook de informatie bij de workshop!

Zo hoop ik dat je een beeld gekregen hebt van waar ik vandaan kom en wat ik je aan kan bieden. Je mag mij mailen, appen of bellen om af te stemmen of ik iets voor je kan betekenen.

Stel je vraag, ik beantwoord die met plezier!

In het kort de opleidingen en trainingen die ik gevolgd heb:
Shiatsutherapie, Jin shin Jyutsu, Seiki, familie-opstellingen, trauma-opstellingen, communiceren met dieren.
Systemisch coachen met paarden.

luisteren naar mijn lichaan

Luisteren naar mijn lichaam, leren ontspannen

Luisteren naar mijn lichaam en leren ontspannen is niet iets dat ik van kinds af aan mee kreeg. Vanuit mijn eigenwijze persoonlijkheid heb ik van jongs af aan altijd geprobeerd zelf alle ballen in de lucht te houden. Mijn schouders waren sterk genoeg zo dacht ik, tot die zelfde schouders mij gingen vertellen dat het zo niet langer goed ging. 

En niet lang daarna deed mijn hele lijf aan dat protest mee, slapen lukte niet, depressieve gevoelens staken de kop op. Het leventje dat ik mezelf had aangemeten was echter zo druk met werk, gezin en huishouden, dat ik geen idee had wat er nu eigenlijk mis ging. Dat er wat mis ging was nu wel duidelijk. Ik moest luisteren naar mijn lichaam, het werd hoog tijd om te leren ontspannen.

De weg hieruit begon met een aantal sessies bij een hapto-therapeut, zij leerde mij weer contact te maken met mijn lijf, echt te gaan luisteren naar mijn lichaam en naar mijzelf, langzaam leer ik mij weer ontspannen.

De weg naar ontspanning en zelfzorg

Na de geboorte van mijn jongste zoon, ben ik een opleiding Shiatsu-therapie gaan volgen, Shiatsu was voor mij een beetje als thuiskomen, het voelt voor mij zo natuurlijk aan om hier mee bezig te zijn en ik vind het steeds heerlijk om mensen te behandelen met deze therapie. En vanuit deze therapie geef ik ook Do-In yoga lessen, omdat ik iedereen het plezier gun zelf bezig te zijn met de energie-strekkingen en de drukpunten. Je oefent je lijf, je hoofd raakt leeg en voelt je grenzen, plus heb je gelijk een aantal mini-behandelingen als eerste hulp in huis!
Zo leerde ik ook optimaal voor mij zelf te zorgen, mijzelf te leren ontspannen. Do-in is de weg naar binnen, naar luisteren wat je lichaam je te zeggen heeft.

Meer inzicht

Nog voor ik klaar was met mijn opleiding in de Shiatsu kwam ik in aanraking met het ‘familie-opstellen’ een methode van Bert Hellinger. De eerste kennismaking hiermee was ook weer persoonlijk en hebben mij weer stappen verder geholpen in het vinden van mijn eigen weg.

In 2010 besloot ik hierin ook scholing te gaan zoeken en bij de 1e verdieping in Delft heb ik in twee jaar de systemisch werk training gevolgd. Het was nog niet genoeg, in 2012 heb ik dan ook een training ‘opstellen van het verlangen’ gevolgd.
Deze methode, ontwikkeld door Franz Rupert, heeft mijn hart veroverd.

Toch heb ik alsnog kennis gemaakt met het gedachtengoed van Bert Hellinger in een serie Masterclasses bij het Bert Hellinger instituut in Groningen ( okt ’15 / mrt ’16). En een verdieping gezocht bij Stephan Hausner (okt ’16) wiens werk ik zeer bewonder.
Sinds mei 2019 volg ik een opleiding systemisch paarden coach en het is mijn wens om mijn liefde voor dieren te combineren met mijn liefste werkvorm.

Vooral in het individuele proces, waarin ik zelf zowel begeleider als representant kan zijn, maak ik gebruik van opstellingen. Zo nu en dan begeleid ik ook opstellingen in groepen. Zie hiervoor ook de informatie bij de workshop!

Zo hoop ik dat je een beeld gekregen hebt van waar ik vandaan kom en wat ik je aan kan bieden. Je mag mij mailen, appen of bellen om af te stemmen of ik iets voor je kan betekenen.

Stel je vraag, ik beantwoord die met plezier!

In het kort de opleidingen en trainingen die ik gevolgd heb:
Shiatsutherapie, Jin shin Jyutsu, Seiki, familie-opstellingen, trauma-opstellingen, communiceren met dieren.
Systemisch coachen met paarden.