06-42390009

WAT HEEFT AARDIG ZIJN MET AARDING TE MAKEN?

Volgens mij kent iedereen wel uitspraken als ‘niet goed geaard zijn’, ‘balans kwijt zijn’ etc. Gevoelens van wel of niet in balans zijn hebben alles te maken met het aarde element. Al eerder schreef ik hier over: hoe jouw maag je zelfvertrouwen sterkt.
Het aarde element, de aarde energie is de verbindende energie tussen alle elementen (5-elementen leer). Je aarde element wordt in je lichaam vertegenwoordigd door je midden (buik), je spijsvertering. Ook de vertering in je mind valt onder het aarde element. Is je aarde element uit balans dan heb je de neiging tot piekeren.

Je voelt het gelijk als je niet lekker in balans bent en zelf vind ik het best lastig om die balans te houden. Het is zomaar weer gebeurd dat je jezelf uit je aarding haalt of laat halen.
In de afgelopen weken ben ik begonnen met het opruimen van mijn woning, ik ben begonnen op de vliering met opruimen en uitzoeken. Zo doende daal ik af en ga mijn hele huis door.

En wat kom ik dan allemaal tegen… mijn hele leven zie ik in de doos vol foto’s, mappen met tekeningen en schriftjes, boeken, bewaarde baby-kleertjes en speelgoed. ‘Memory lane all over me!’. Mijn gedachten gaan 25 jaar terug en dan weer 10 en dan weer 28 jaar. En zo raak ik mijn aarding kwijt, uit balans door de snelle tijdsreizen die ik maak. Wel belangrijk om weer even met beide voeten op de grond te gaan staan. Even diep adem halen en in het nu belanden. Een uurtje met de hond wandelen en een frisse neus halen doet wonderen voor mij en mijn balans.

Het zijn niet alleen de herinneringen, ook kom ik in mijn kasten spullen tegen, vaasjes, potjes andere decoratie meuk. Vaak gekregen en daarom bewaard. Zelf houd ik niet erg van spulletjes neerzetten voor de sier, maar ik wil de gever niet kwetsen door het weg te doen…hoe onaardig is dat eigenlijk… en woeps daar is mijn aarde-element alweer uit balans.

Het is net als dat gebakje dat je niet wilt weigeren en toch maar weer naar binnen stopt om de aanbieder ervan niet voor het hoofd te stoten. Als ik nu eens besluit om het niet meer binnen te halen, niet meer in mijn huis en zeker niet meer in mijn lijf. Dan hoef ik het ook niet weg te doen!
Het is zomaar een gedachten-shift die mijn aarde element, mijn aarde energie, heel gelukkig kan maken. En wat zal ik lekker in mijn vel zitten (en in mijn huis). En wat zal de aarde blij zijn als ik minder afval produceer!

Het zal een klus worden om mij bij elk item bewust te worden of ik er blij van word en of ik het in mijn huis, mijn lijf, mijn hart wil toelaten. Het is een leerproces en niet iedereen zal mij even aardig vinden… uiteindelijk zal het een gewoonte worden en went mijn omgeving met mij mee! O, eh enne laat ik vooral NU beginnen.