06-42390009
Selecteer een pagina

Workshop thuisvoelen, thuisgevoel , jezelf (weer meer) kunnen omarmen

Oefeningen(ontspannen), Schrijven (onderzoeken) en Opstellen (inzicht krijgen)
Het wordt een dag helemaal voor jou, je mag je mee laten voeren door de oefeningen en er is geen moeten, alleen toe laten.
Met twee voeten stevig op de grond, vertrouwen op wat zich ontvouwt.

Ervaar jij (teveel) stress in je dagelijkse leven en houd je ervan hier zelf oplossingen voor te zoeken?
Heb jij er behoefte aan lekkerder in je vel te zitten, beter te slapen, meer zelfkennis te verkrijgen?
Wil je even een dag ‘vakantie’ van alles wat je bezighoudt?

Allemaal goede redenen om je op te geven voor deze workshop, deze kan ook exclusief voor jouw gezelschap gegeven worden op een locatie bij jou in de buurt.

Het liefst werk ik met kleine groepen, daarom zullen deze workshops in de regel met maximaal 8 deelnemers plaatsvinden.
Bij 4 deelnemers gaat de workshop door.

Maandag 3 december 2018, Rucphen

tijd: van 10 tot  uiterlijk 17 uur
kosten: € 55,- pp zonder persoonlijke opstelling, € 88,- met een persoonlijke opstelling.

Op 3 december is geen minimum ingesteld, de workshop gaat sowieso door!

nieuwe data volgen

Heel bijzonder en verrassend
De begeleiding was prettig, rustig en kalm. Prettige stem om naar te luisteren. De opstellingen zijn heel apart om mee te maken , ook ingrijpend en boeiend, het verbaasde mij hoe je op de situatie in kan spelen terwijl je dat echt van tevoren niet wist. Goede begeleiding en uitleg.”

deelneemster workshop schrijven en opstellen

Do-In lessen

Do-In is een bewegings- vorm die veel overeenkomsten met yoga heeft, vaak zie je dan ook ‘Do-In yoga’ vermeld. Toch is er wel verschil, Do-In heeft als basis de 6 meridiaan strekkingen van Masunaga een Japanse Shiatsu meester. Door het strekken van de meridianen voel jij je al snel lekker in je vel zitten en de energie door je lichaam stromen.

In mijn lessen besteed ik veel aandacht aan ontspanning, aan het ‘niet doen’ , de ademhaling is een belangrijk instrument.

Mijn les sluit prima aan bij mindfulness , maar je zult ook merken dat je lijf soepel wordt en dat je conditie verbeterd. Kwaaltjes en pijntjes kunnen bij regelmatige beoefening verdwijnen of minder worden.

Je werkt zelf aan je gezondheid en aan je welzijn en het feit dat je het helemaal in eigen hand hebt geeft zelfvertrouwen. Tijdens de lessen is er ook aandacht voor korte zelf-behandelingen en leer je al doende de werking van de meridianen en een aantal drukpunten.

 

De Do-In lessen die nu mogelijk zijn:
donderdagavond             20:30 tot 21:30 Kromhout 89 Dordrecht

Je mag me bellen, appen of mailen voor meer informatie

Do-In lessen bij collega’s:
maandagochtend           09:30- 10:30  Kromhout 89 (Jessica Laman, www.soepel.info )

meerdere lesuren in Ridderkerk en Barendrecht, Marja van Die  www.marjavandie.nl

 

Wat do-in voor mij betekent? Soepel blijven, ontspanning en rust

Bij aanvang polst Carla eerst wat er bij iedereen leeft. Om zo de do-in te beginnen waar we allemaal wat aan hebben die les.
Tijdens de les krijgen we ook uitleg waar de oefening goed voor is. Zodat ik dat ook thuis kan gebruiken.

Ik start enigzins onrustig, maar tijdens de oefeningen voel ik de rust, in geest en lijf, komen. Ik ga naar huis met een heerlijk en ontspannen gevoel.

Volg al heel wat jaren do-in bij Carla met veel plezier,

Elly

cursist op de donderdagavond

Een uurtje do-in, betekent een moment voor mezelf.

Carla vertelt veel over de meridianen (energiebanen), de seizoenen en we doen oefeningen die daarbij horen.
Het doen van do-in laat voelen dat loslaten kan en mag, soms is dit lastig omdat mijn hoofd er iets anders van vind.

Als ik me moe voel en weinig fut heb om te gaan, ben ik na de les blij dat ik toch gegaan ben, mijn energie stroomt weer!
We hebben een hele fijne groep waar we betrokken wijn met elkaar en waarbij je jezelf kan en mag zijn.

Carla combineert do-in regelmatig met Shiatsu en Jin shin jyutsu, haar stem is heerlijk als begeleiding bij de stromen die behandeld worden en bij het afsluitmoment van de les.

Ina

do-in cursist

‘ Voelen heet niet voor niets voelen’. Dat is wat ik steeds ervaar tijdens een do in les.

Inmiddels volg ik al ruim 5 jaar elke week do in lessen en dat is niet voor niets. Het is voor mij een moment van bewustwording. Bewust worden dat je de hele dag veelal met je hoofd bezig bent, over van alles moet nadenken, zaken moet regelen etc. en tijdens de do in les dus lekker even niet.

Even voelen hoe het met het lijf gaat. En dat op de do in manier dus de energie laten stromen door wat langer in een houding te blijven. Carla weet de balans heel goed te maken tussen stil zijn en een korte toelichting geven over wat do in voor je kan doen. Tijdens de les kom ik echt even thuis in mezelf!

Nanda, do-in donderdagavond

Wat ik verder te bieden heb:

Zelf heb ik het liever over een goed gesprek dan over coaching. En ik gebruik graag al mijn werkvormen als er sprake is van klachten en of problemen. Of je nu lichamelijke klachten hebt of problemen in een relatie of op je werk.
Jij bent niet alleen je lichaam of alleen je mind, alles werkt samen en heeft invloed op elkaar. Soms is de ingang via het intellect of jouw denken nodig en soms is het nodig eerst je lichaam te ontspannen en vaak gaat het samen op.

Systemisch werk is gericht op jouw individuele systeem, jouw verschillende kanten, en op jouw familie systeem. Als hierin onbalans is merk je dat aan terugkerende tegenslag en problemen. Je ervaart misschien zelf al dat je belemmert wordt door je ervaringen uit het verleden. Naast luisteren naar jou en jouw lichaam, kunnen we samen kijken naar de dynamiek in je systeem en naar je overtuigingen die jouw belemmeren.

En als je wilt kunnen we die direct gaan transformeren naar overtuigingen die jou wel helpen. Het doel is om je lichter naar huis te laten gaan.

Het is ook mogelijk per Skype verbinding te werken!

Hoe gaat een sessie met opstelling?

We verkennen samen je vraagstuk, dit doen we in gesprek, ik teken misschien je systeem in een schema, we zetten misschien wat voorwerpen op tafel neer in een mini opstelling.

Een volgende stap is dan om wat we ontdekken op de vloer neer te leggen met gekleurde vilten lapjes (A4 formaat) , je kiest per persoon of item dat wij opstellen een kleur uit. Dan gaan we in de opstelling staan, jij als jij en ik als begeleider. Ik kan op zo’n lapje ook invoelen in de persoon voor wie dat lapje is neergelegd. Altijd in relatie tot het vraagstuk. Er kan dan ook een uitwisseling met jou zijn vanaf die plek.

Op elk punt van dit proces kun je een inzicht krijgen en soms is het dan verstandig op dat punt te stoppen. Het ligt aan wat er naar boven komt, hoever jij bent, hoe de energie is enz. Een eerste sessie kan een uur tot anderhalf uur in beslag nemen. Een eventueel telefonisch/mail contact naderhand is inbegrepen.


Wat nog meer mogelijk is:

Zoek jij voor jouw groep een inspirerende en verdiepende workshop? Ik kom graag naar jullie toe met een do-in workshop, eventueel gecombineerd met Shiatsu technieken.

Ook kom ik voor het begeleiden van een onderzoekende schrijfsessie met aansluitend opstellingen van het onderzochte onderwerp. Ook zonder opstellingen kan een onderzoekende schrijfsessie al veel inzicht geven.

Het is zelfs mogelijk om alles te combineren in een ontspannende en inzicht gevende dag! Informeer gerust wat er mogelijk is, of vraag als je niet zeker weet of dit geschikt is of mijn aanbod niet duidelijk is.