06-42390009

Schrijfsessie voor inzicht.

Is zelfzorg en zelfliefde nog geen vanzelfsprekendheid bij jou? Met deze oefening ga je op een natuurlijke organische manier jezelf meer en meer waarderen. Het beeld dat je egoistisch bent als je aan jezelf denkt is gelukkig aan het vervagen, maar hardnekkig.
Toch is het zo dat je enkel dan goed voor een ander kunt zijn als je eerst goed bent voor jezelf…

Je bewustworden van jezelf en van je eigen wensen en verlangens gaat je meer ontspanning, meer zelfvertrouwen en waardering voor jezelf opleveren.

 

 

 

 

Ook als je nog nooit voor jezelf geschreven hebt, het is niet moeilijk. Alles is goed, niemand hoeft het te lezen en je mag het zelfs weggooien of verbranden naderhand.

Ik raad je aan om de timer wel te gebruiken, ook als je alle tijd van de wereld hebt, maar voel je vrij om de tijden te verlengen of iets te verkorten als dat beter bij jou past.

Schrijven en vooral het reflecterend schrijven wat je gaat doen is een hele fijne manier om zelfonderzoek te doen. Het doen zit hem ook in het schrijven zelf, dus pak een pen en papier en laat je toetsenbord even voor wat het is.

De manier van schrijven is gewoon blijven schrijven, verstand op nul en blijven schrijven, alles wat er in je opkomt. Het hoeft niet mooi te zijn, en herhaal je laatste woorden als je even niet weet wat je wilt schrijven. Blijf echter schrijven, kom in een flow.

Wat heb je nodig:

  • Een schrift of enkele blaadjes, liefst met lijntjes
  • Een fijne pen en als je graag tekent ook kleurpennen of potloden
  • Een timer, kan een kookwekkertje zijn of je telefoon (zet die wel op stil 😉 )
  • Minimaal een half uur, liever een uur
  • Een rustige plek om te zitten, en waar je makkelijk kunt schrijven.

 

Ok, je hebt het eerste deel van de oefening gedaan, lees nu jouw geschreven tekst over en onderstreep de zinnen of woorden die je het meest raken, verwonderen, boos maken of verdrietig.
Gaan ze over dezelfde situatie met verschillende personen, over situaties met dezelfde persoon? Als dat laatste het geval lijkt te zijn, bedenk dan goed of er ook niet soort gelijke situaties zijn met andere personen…
Kies voor een zelfde soort situatie (dus niet voor die ene persoon). Zet je timer op 3,5 minuut en schrijf aan een stuk door over deze situatie, alles wat in je opkomt. Het hoeft niet mooi te zijn, het is belangrijk dat je blijft schrijven.
Als je dat gedaan hebt, kijk dan het volgende filmpje:

Je hebt net over de herkenning geschreven, ik hoop dat je herkenning hebt gevonden en dat er iets duidelijk(er) is geworden voor jou.
Deze oefening kun je op een ander moment herhalen en er zal misschien een ander inzicht komen. Je kunt ook deze manier van schrijven toepassen op een specifiek probleem dat je tegenkomt, elk probleem kan er door verheldert worden.
Voor nu hoop ik dat er een inzicht is gekomen over hoe jij met jezelf omgaat, en misschien wil je daar nog verder mee 😉

Deze stap kun je trouwens ook nog 1x of 2x herhalen als het je nog niet gebracht heeft wat je verwacht had.

 

Dank je wel voor het doen van deze oefening en ik wens dat je er een inzicht uit kan halen.  Je leven gaat stromen als je jezelf kent, als je jezelf erkent.
Schrijf oefeningen zullen een deel uitmaken van de inspiratiecourse, omdat een schrijvend leven een bewust leven wordt.